Vicc, vicces történetek, karácsonyi és újévi sms,receptek és koktélok!

A hosszú nap után egy kis nevetés nem árt!

Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá !Vigyor

Töltött burgonya bacon kalodában:

Hozzávalók: 8-10 db közel egyforma nagyságú burgonya, 15 dkg juhtúró, 2 evőkanál tejföl, 25 dkg szeletelt bacon, kapor, petrezselyem, őrölt bors, só.

Elkészítés: a burgonyát héjastól megfőzöm és hagyom kicsit kihűlni. Közben összekevertem a juhtúrót a tejföllel, a kaporral, a petrezselyemmel, őrölt borssal é sóval fűszerezem. A burgonyákat félbevágom és karalábévájóval kicsit kiszedem a belsejét, óvatosan, hogy össze ne törjön a burgonya. Mindkét felébe teszek a túrós masszából és gyorsan összeillesztem, majd egy szelet baconnal betekerem. Jénaiba sorakoztatom őket, melléteszem a belsejéből kivájt burgonyát is, előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.

 

Máglyarakás:

Hozzávalók: 4-6 db alma, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg margarin, 6 száraz zsemle 0,5 liter tej 1 kávéskanál fahéj 4 tojás 20-25 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítés: Az almákat alaposan megmossuk, megtisztítjuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. A fahéjjal és a vaníliás cukorral megszórjuk, és egy kicsit állni hagyjuk. A száradó zsemléket körülbelül egy centiméter vastag szeletekre vágjuk, majd egy tepsi alján szétterítjük. A tejet fölforraljuk, és a tojások sárgáját a margarinnal, a fele porcukorral habosra keverjük, a forró tejet a zsömlére öntjük hogy alaposan megduzzadjon. Erre rátesszük az almát, és 15-20 percig sütjük, ezalatt felverjük a tojások fehérjét kemény habbá, kevés cukorral és lekvárral. Ha megsült, kivesszük, megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a felvert habot. Kisebb lángon még kb. 15 percig sütjük, a hab száradásáig. Melegen kockákra vágva tálaljuk!

 

Gombás, tejfölös szelet:

A karaj szeleteket fokhagymás sóval beszórjuk, majd lisztbe forgatjuk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és kevés olajjal megkenjük. A hússzeleteket sorba rakjuk a tepsiben és kevés olajjal meglocsoljuk. 180 fokon szép pirosra sütjük.

Közben vöröshagymát dinsztelünk, majd rátesszük az apróra vágott gombát és zsírjára pirítjuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.

A hússzeletetkre halmozzuk a gombát, majd beborítjuk ízvarázzsal és őrölt borssal ízesített tejföllel. Csak annyi időre teszzük vissza a sütőbe, amíg kicsit rásül a tejföl.

 

 

 

 

Madártej mikróban:

Hozzávalók: 4 tojás, 12 dkg cukor, 7 dl tej, fél csg. van. cukor, 1 evőkanál liszt, vagy vaníliás pudingpor

Elkészítése: A tojásfehérjéket 2 evőkanálnyi cukorral kemény habbá verjük. A tejből 2-3 kanálnyit félre teszünk, a többit egy tálva öntjük és 750 watton 7 perc alatt felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk a tejbe és 500 watton 4 percig főzzük, nem kell megfordítani. Ha az összes galuska elkészült, akkor kiszedjük egy másik tálba. A tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral és a van. cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet vagy a pudingport és a maradék tejet. A mikróba visszatesszük és 750 watton 2 percig főzzük, közben egyszer megkeverjük. Akkor jó, ha kisség besűrűsödik. Kivesszük és visszarakjuk bele a galuskákat. Nagyon gyorsan kész van, és biztos, hogy nem ég oda.

 

 

Tojásos fasírttekercs (Kisk....ed...remélem nem reklámozás )

szokásos módon fasírtnak kevertem be a darált húst, olajon fonnyasztott vöröshagymával, zsemlével, sóval, borssal, dijoni mustárral, fokhagymával, nyers tojással... egy nagyobb fóliára szétterítettem, majd apróra vágott füstölt kolbásszal és paprikával szórtam meg...fõtt tojást szeleteltem rá és reszelt sajt is került a tetejére..feltekertem, mint a piskótát és így sütöttem meg... a füstölt kolbásztól, a sajttól, meg a paprikától isteni finom íze lett...

 

 

 

3 Bit* szelet - ahogy én készítem: (eredeti recept szerzőjét sajnos nem tudom, a NLC-ról vettem)

Tészta: 6 tojásfehérje, 20 dkg cukor, fél sütőpor, 15 dkg darált dió, 2 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg liszt. Úgy sütjük, mint a piskótát.

Krém: 6 tojássárgája, 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej. Ezekből krémet főzünk. Ha kihűlt 25 dkg margarint keverünk bele. Kétfelé vesszük, felébe kakaót keverünk.

Elkészítés: A diós lapra kenjük a sárga krémet, erre vaníliás tejbe áztatott kekszet, arra a kakaós krémet, majd újból kekszet. A tetejét csoki mázzal vonjuk be. Én így készítem a csoki mázat: 16 dkg margarin, 16 dkg porcukor, 2 kanál víz, 2 kanál kakaó, kicsit összefőzöm.

Változtatás: a 2 csomag pudingporhoz nekem kevés volt az 5 dl tej, még tettem bele 1 dl-t. A kekszet nem kell sokáig áztatni, nehogy szétázzon. A tetejére Katica tortabevonó szeletet olvasztottam kicsi olajjal, mert akkor nem törik a szeleteléskor. Nagyon finom volt.

 

 

Olajban sült burgonyás pogácsa:

Hozzávalók: 50 dkg főtt, áttört burgonya, annyi liszt, amennyit a kihűlt burgonya felvesz, hogy jó rugalmas, nem túl lágy tésztát kapjunk, só, a sütéshez kevés olaj.

Elkészítés: Megfőztem a burgonyát, majd áttörve hagytam kihűlni. Annyi lisztet adtam hozzá, hogy rugalmas, nem túl lágy tésztát tudjak gyúrni belőle és belekevertem a sót is. Kb. fél cm-vastagra nyújtottam és nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Forró olajban mindkét felét szép pirosra sütöttem. Szalvétára szedtem ki.

Hidegen és melegen is nagyon finom.

 

Cukros-fűszeres muffin:

Hozzávalók: 2 bögre finomliszt,3 teáskanál sütőpor, negyed bögre cukor, 50 g vaj, 3 tojás, 3/4 bögre tej, a rátéthez: negyed bögre cukor 1 teáskanál fűszerkeverék ( szegfűbors, fahéj, szegfűszeg, de lehet használni mézessütemény keveréket is)

Elkészítés: A lisztet és a sütőport egy edénybe szitálom, hozzákeverem a cukrot, és egy lyukat fúrok a közepébe. A vajat megolvasztom, a tojást pedig kikeverem a tejjel. Ezt a keveréket és a vajat a liszthez öntöm és összekeverem. A rátéthez összekeverem a hozzávalókat. A tésztát a kivajazott formák 3/4-ig töltöm és rászórom a cukros keveréket. 190 fokon tűpróbáig sütöm.

A bögre 2 dl-es volt, pont 12 db lett ebből a mennyiségből. Legközelebb én a tésztájába kicsivel több cukrot teszek, mert nem volt elég édes. Viszont ilyen szép magas muffinokat még nem sikerült sütnöm...

 

 

 

 

 

 

 

 

Gombás hús:

Hozzávalók: pár szelet karaj, gomba, só, bors, tejföl, gombakrém leves (maggi), fokhagymás só.

Elkészítés: A karajt szép vékonyra felszeletelem, majd fokhagymás sóval befűszerezem. Egy tálba sorba lerakom a húst, majd rászeletelem a gombát. A telfölbe belekeverem a borsot, a gombakrém levesport és ezzel öntöm le a húst. Kb. 50 percig sütöm 200 fokon, légkeverésessel. Rizskörettel tálalom.

 

Francia hagymaleves:

Hozzávalók: kb. 60 dkg hagyma, margarin, só, bors, tejszín, liszt, tojássárgája, húsleves kocka, a tálaláshoz toast és reszelt sajt.

Elkészítés: a karikára vágott hagymát megdinsztelem, majd amikor már kicsit barnul a hagyma, megszórom liszttel és felöntöm vízzel. Beízesítem, borssal, sóval, leveskockával és puhára főzöm. A végén elkeverek egy kevés tejszínt egy tojássárgájával és a levest behabarom vele.

Tálaláskor pirított kenyeret tördelek bele és megszórom reszelt sajttal

 

 

Dödölle, vagy gánica:

Hozzávalók: burgonya, liszt, olaj, hagyma, tejföl, só.

Elkészítés: A felkockázott hagymát forró olajon fonnyaszd meg. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, öntsd le a levét, de egy-két kanálnyi maradjon alatta, s azzal együtt törd át a burgonyát, sózd meg.Keverj hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrű pürét legyen. A forró olajos hagymába mártott kanállal szaggass belőle galuskákat, s ezeket tedd (ne túl szorosan egymás mellé) egy kizsírozott tepsibe, majd hintsd rájuk a maradék hagymát. Előmelegített forró sütőben süsd, míg meg nem pirul.(Én egy kicsit rákapcsoltam a grillt is) Tejföllel leöntve tálald.

 

 

Gyümölcsös fonat:

Hozzávalók: 220 ml tej, 75 gramm vaj (olvasztott), 420 gramm liszt (finom, BL-55), 2 db tojás sárgája, 75 gramm porcukor, 1 kis mérőkanál só, 1 db citrom héja (reszelve), 2 dkg élesztő, 1 cs. vaníliás cukor, aszalt szilva, mazsola, alma.

Elkészítés: A tészta hozzávalóit a gépbe tettem, majd dagasztó programra kapcsoltam. A kelesztés után a tésztát kinyújtottam kb. 25x40 cm-es –re. A tésztánál a középső 10 cm-es darabot kihagyva 2 cm-ként bevágtam. A 10 cm-es részre halmoztam a tölteléket, kis porcukorral megszórtam és a tésztacsíkokkal váltakozva betakartam azt. Majd sütőlapra tettem és tetejét megkentem tojássárgájával, megszórtam vágott mandulával. Hagytam kelni kb. 1 órát, majd előmelegített sütőben sütöttem kb. 35 percet. Igazán finom kalács lett belőle.

 

 

 

Töltött fonott kalács:

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 2 tojás, csipet só. A töltelékhez: 10 dkg marcipánmassza, 15 dkg darált dió, kb. 30 dkg baracklekvár. A lekenéshez: 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál forró víz.

Elkészítés: a tésztához valókat a kenyérsütőgépbe tettem, majd dagasztó programra kapcsoltam. Amikor szépen megkelt, kivettem és egy téglalappá nyújtottam. Közben összekevertem a töltelékhez valókat, amit a tészta középső egy harmadára halmoztam, mad a két szélén kimaradt tésztát srégen bevágtam kb 2 cm-es csíkokra és mint ahogy copfot fonunk, úgy borítottam a középső részre a tésztacsíkokat. Az így elkészült tésztát tepsire tettem és b. 40 percig kelesztettem. Majd hideg sütőbe tettem és 160 fokra kapcsoltam és kb. 40 percig sütötte. Majd kivettem és lekentem a cukros vízzel és visszatettem még kb. 5-6 percre.

Nagyon finom lett, próbáld ki!

 

 

Pillangó muffin:

Hozzávalók: 10 dkg vaj v. margarin, 2 cs. vaníliáscukor, 13 dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom, 20 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 2 dl tej, csipet só, 1 csomag epres Oetker puding 4 dl tejjel elkészítve, kihűtve.

Elkészítés: Egy keverőtálban tesszük a felolvasztott vajat, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a két tojást, egy csipet sót, a cirtom reszelt héját és átszűrt levét, majd alaposan kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk, végül a tejet is hozzákeverjük. Simára dolgozzuk. Kb. 24 db muffinformát félig töltünk a tésztával és előmelegített sütőben megsütjük. Mikor langyosra hült, éles késsel levágjuk a tetejét kicsit kúposan, és ebbe a fészekbe töltjük a pudingot. A levágott kalapocskákat kettévágjuk, ezek lesznek a szárnyak. Porcukorral hintjük.

Amit változtattam: vaníliás pudingporral készítettem, majd kikevertem 15 dkg margarint 10 dkg porcukorral és a kihúlt vaníliás pudinggal...majd kétfelé vettem és egyikbe tettem 1 evőkanál kakaót...ezzel a kétféle krémmel töltöttem meg a muffinokat...

jó étvágyat hozzá!

 

 

Tiramisu-torta:

Hozzávalók: 40 dkg babapiskóta, 10 dkg vaj, 2 evőkanál instant kávé, 75 dkg túró, 50 dkg mascarpone, 10 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 zacskó zselatin ( 20 gr), 1 evőkanál kakaópor, 0,5 l tejszín,

Elkészítés: A babapiskótákról, 6 db kivételével a végüket levágjuk, hogy kb. 6 cm magasak legyenek. A leesett részeket a 6 db-al együtt nylonzacskóba tesszük és jól összetörjük. A vajat megolvasztjuk és a morzsával összegyúrjuk. A masszát olajjal kikent 26 cm-es, kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. A kávét kevés forró vízben feloldjuk . A túrót áttörjük és a cukorral meg a mascarponéval, a vaníliás cukorral krémesre keverjük, az elkészített zselatinnal összekeverjük, meg a kávéval. A hűtőből kivesszük a tortaformát és a babapiskótákat az oldalukhoz állítjuk. A kávés túrókrémet a formába tesszük és elsimítjuk, majd ismét 30 percre hűtőbe tesszük. Közben felverjük a tejszínt nagyon keményre (én szoktam beletenni egy zacskó habfixálót is) és a túrókrém tetejére kenjük, hogy hullámos legyen. Mielőtt tálaljuk, levesszük a karimát, óvatosan, én egy kis szalaggal átkötöttem, ami igen nagy sikert aratott. Tetejét kakaóporral szórtam meg. Nagyon finom, nem édes sütemény volt, ami a fiúknak különösen nagyon ízlett.

 

 

 

Részeges káposzta almával megbolondítva:

Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 60 dkg savanyú káposzta, vöröshagyma, bacon szalonna, 2 dl fehér bor, só, bors, pirospaprika, 3 alma, olaj, tejföl, ízvarázs ételízesítő.

Elkészítés: A savanyú káposztát, ha nem akarjuk, hogy nagyon savanyú legyen kicsit leöblítjük, majd olajon kicsit meginszteljük, felöntjük a fehér borral és majdnem puhára pároljuk. Kevés őrölt borssal ízesíthetjük. A vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a húst ésmajdnem puhára pirítjuk, közben sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.

Egy tűzálló tálba alulra bacon szalonnát teszünk, rá a káposzta felét és pár szelet almát. Erre tesszük a darált húst, a maradék káposztával betakarjuk, rá pár szelet alma és végén bacon szalonna. Kb. 40 percet sütjük, majd ráöntjük az ízvarázzsal ízesített tejfölt és visszatesszük kb 10-15 percre.

Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!

 

 

Fekete rózsa:

Tésztához: 60 dkg liszt, 10 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, pici szódabikarbóna.

Elkészítés: A hozzávaló anyagokat annyi tejjel kell eldolgozni, hogy nyújtható legyen. 6 részre osztjuk Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütünk. A maradék 4 lapot szintén kinyújtjuk, és a következő töltelékkel egyenként mindegyiket megtöltjük, mint a bejglit. Töltelékhez: 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 1 citrom héja, és egy reszelt alma. Ezeket alaposan össze kell dolgozni. Miután a lapokat megkentük, és feltekertük egymás mellé, helyezzük mind a négyet a tepsibe, hogy összesüljön. Nem kell szétválasztani, sütés után egyben ki kell borítani, és hagyni kell úgy kihűlni

Krém: Elkészítés: 8 dl tejet és 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük. Ha kihűlt 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral jól kikeverünk, és hozzáadjuk a pudingos masszát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a mákost, rákenjük a maradék krémet, és végül a második lapot.A tetejét bevojuk tetszésünk vagy izlésünk szerint, csokoládémázzal, fondánnal, stb.

Amit változtattam: - a tésztába csak 20 dkg cukrot tettem, de még így is nagyon édes volt, a mák helyett diót használtam és 3 evőkanál sárgabarack lekvárt tettem bele az alma helyett.

Az alsó és felső lap nekem kicsit kemény lett, valószínű, hogy jobban megsütöttem, mint kellett volna. Na majd legközelebb

 

 

Erdélyi rakott káposzta:

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 80 dkg savanyú káposzta, 1 nagy fej hagyma, 15-20 dkg szárazkolbász, 3 gerezd fokhagyma, pirospaprika, frissen őrölt feketebors, 15 dkg főtt rizs, 10 dkg kolozsvári húsos füstölt szalonna, 5 dl tejföl, 2 dl fehérbor.

Elkészítés: Olajon megpirítom a hagymát, rádobom a darált húst, a felkarikázott kolbászt, a felaprított fokhagymát és fehéredésig sütöm. Amikor levet enged, megpaprikázom, sózom, borsozom, puhára főzöm. Ha kész, belekeverem a rizst. (Nem árt, ha van egy kis szaftja, amit a rizs felszívhat). Egy pici olajon a füstölt szalonnát kiolvasztom, majd ráteszem a káposztát és egy kis víz és a fehérbor hozzáadásával 20 percig párolom. Ha mindent előkészítettem, következik az étel összeállítása. A káposzta felét egy jénai tálba terítem, ráteszem a rizses-húsos masszát, amibe beleforgattam 1 dl tejfölt és beborítom a káposzta másik felével. Jó vastagon megkenem tejföllel a tetejét és előmelegített sütőben kb. egy óra alatt megsütöm. Akkor jó, ha a tejfölt beszívta, tálalásnál jó friss fehérkenyeret és további tejfölt kínálok hozzá.

 

 

Túrós batyu:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 3 dl langyos tej, 1 csipet só, 2 evőkanál kristálycukor, 7,5 dkg margarin 1 tojás, 2 dkg élesztő, 1 tojássárgája a lekenéshez.

A töltelékhez: 50 dkg túró, 5 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 tojássárgája.

Elkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe tesszük és dagasztó programra kapcsoljuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük és egy a tészta széléből levágott csíkkal összetekerjük. Muffinsütőbe tesszük és 1/2 óráig kelni hagyjuk. Hideg sütőbe tesszük be sülni, 160 fokra állítjuk a sütőt. Kb. 30 percig sütjük. Kb. 20 percnél megkenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával. Fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

NYITOTT DIÓS FONAT (LAJOS MARI) - Gemelos- Latsia

A tésztához: 5 deka élesztő, 5 deka porcukor, 2 dl tej, 50 deka liszt, 4 tojás sárgája, 2 tasak van.cukor,csipet só, 1 citrom reszelt héja, 12 deka vaj/margarin

Töltelék: 5 deka mazsola, fél deci rum, 5 deka cukr.narancshéj, 1 dl tej, 8 deka kr.cukor, 2 van.cukor, 3 deka vaj/margarin,15 deka darált dió, 2 ek zsemlemorzsa, 1 mk őrölt fahéj

Máz: 2 ek citromlé, 4 ek porcukor

Elkészítés: Az élesztőt 1 kk cukorral, és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, egy kevés lisztet keverünk hozzá, letakarjuk,és 10 percig kelesztjük. Közben a maradék tejet elkeverjük a tojássárgákkal,a maradék cukorral,sóval,reszelt citromhéjjal és a felolvasztott,lanygos vajjal.2-3 részletben a liszthez adjuk, holyagosra kidolgozzuk, konyharuhával letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük.(35-40 perc) A töltelékhez forró vizzel leöblitjük a mazsolát, szárazra töröljük, meghintjük a rummal. A cukr.narancshéjat apróra vágjuk. Felforraljuk a tejet a kr. cukorral, a van. cukorral,és a vajjal, beleszórjuk a diót és a morzsát, 2 percig főzzük szikkasztjuk. Levesszük a tűzről, elkeverjük a fahéjjal, a narancshéjjal és a mazsolával, hagyjuk kihűlni. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapirral. A tésztát lisztezett munkalapon téglalap formára nyujtjuk, megkenjük a töltelékkel,feltekerjük, és a tepsibe fektetjük.hosszanti irányban pontosan a közepén kettévágjuk,és a két fél tekercset óvatosan ugy fonjuk,hogy mindig a vágott fele legyen felül. Letakarjuk, kétszeresére kelesztjük, és előmelegitett forró sütőben 35-40 percig sütjük. A mázhoz a citromlevet és a cukrot sűrű péppé keverjük,a sütőből kivett tekercset azonnal, forrón megkenjük vele, és hagyjuk kihűlni.

 

 

Csokis, mákos kuglóf ( Kiss Szilvia )

Hozzávalók: 12 dkg őrölt mák, 2,5 dl tej, 1 evőkanál rum, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg margarin v. vaj, 20 dkg cukor, 1 csg vaníliás cukor, 6 tojás, 50 dkg liszt, 1 csg sütőpor, 10 dkg étcsokidarabkák

Elkészítés: A mákot a tejjel felfőzzük, hogy sűrű masszát kapjunk, majd a rummal és a citromhéjjal ízesítjük és hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyneként a tojásokkal, végül belekeverjük a sütőporos lisztet. A tészta felébe keverjük a mákot és egy kivajazott, lisztezett kuglófformába simitjuk. A tészta másik felébe keverjük a csokiforgácsokat és azt is a formába simítjuk a másik tészta tetejére. Kb. 170 fokon, légkeverésessel sütjük kb 60 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.

Majd porcukorral megszórva tálaljuk. Nagggyon finom!

Jóétvágyat hozzá!

Túrós kalács kandírozott gyümölcsökkel:

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 dkg élesztő, 5 dkg cukor, csipet só, 1 dl tej , a töltelékhez: 35 dkg túró, 10 dkg cukor, 1 cs van cukor, 2 tojás, mazsola, kandírozott gyümölcsök.

Elkészítés: Mindent gépbe teszek és dagasztó-kelesztő programra kapcsolok, majd kb. fél órát hagyom pihenni letakarva a tésztát. A tojássárgáját kikeverem cukorral és beleteszem a túrót, majd a gyümölcsöket, mazsolát és a keményre felvert tojásfehérjét. A tésztát kinyújtom, ráterítem a túrós tölteléket és felcsavarom. Beleteszem egy kuglóf formába és fél óra pihentetés után hideg sütőbe teszem be és 160 fokon 50 percig sütöm. Isteni finom!

 

 

 

Kifli:

Hozzávalók: 50 dkg tönkölybúza liszt, 5 dkg vaj v. margarin, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1,5 dl víz, 2 km só, 1 km cukor.

Elkészítés: az élesztőt, a tejjel, a cukorral és kevés liszttel felfuttattam, majd mindent a kenyérsütő gépbe tettem és dagasztás, pihentetés, dagasztás, kelesztés programra kapcsoltam. Amikor megkelt a gépből kivettem és kör alakúra nyújtottam, majd 8 egyenlő részre vágtam. Az egyes darabokat a hosszabbik részüknél fogva föltekertem és egy tepsibe tettem. Ismét hagytam kelni, majd lekentem tejjel elkevert tojássárgájával és hideg sütőbe tettem be sülni. A sütőt 160 fokra állítottam és így sült kb. 35 percig.

 

Kifli:

Hozzávalók: 50 dkg tönkölybúza liszt, 5 dkg vaj v. margarin, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1,5 dl víz, 2 km só, 1 km cukor.

Elkészítés: az élesztőt, a tejjel, a cukorral és kevés liszttel felfuttattam, majd mindent a kenyérsütő gépbe tettem és dagasztás, pihentetés, dagasztás, kelesztés programra kapcsoltam. Amikor megkelt a gépből kivettem és kör alakúra nyújtottam, majd 8 egyenlő részre vágtam. Az egyes darabokat a hosszabbik részüknél fogva föltekertem és egy tepsibe tettem. Ismét hagytam kelni, majd lekentem tejjel elkevert tojássárgájával és hideg sütőbe tettem be sülni. A sütőt 160 fokra állítottam és így sült kb. 35 percig.

 

 

Csirkemell fűszeres sajtkéreggel:

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 40 dkg gomba, 5 dkg reszelt sajt, 2 tömlős tejszínes sajt, 1 tömlős tejszínes füstölt sajt, fokhagymás só, snidling, bazsalikom, petrezselyem, só, bors, kevés olaj.

Elkészítés: a csirkemellet felszeleteljük és kissé kiverjük, sóval, borssal fűszerezzük. Majd összekeverjük a gombát, a sajtot, a tömlős sajtokat a zöldfűszerekkel és fokhagymás sóval, borssal ízesítjük. A hús mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk és egy jénaiba sorakoztatjuk. Mindegyik tetejére halmozunk a sajtos keverékből és előmelegített sütőbe tesszük, majd addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.  Ne fukarkodjuk a fűszerekkel, nagyon finom, ízletes hús lett belőle.

 

Csokicsoda II:

Hozzávalók: 1 liter tejszín, 2 csg V. kerület orvosa csokiöntet, 4 evőkanál cukor, fél liter tej, 1 csg gesztenyemassza, 1 üveg magozott meggybefőtt, 1 csg babapiskóta, még 4 dl tej, kevés rumaroma, vagy egy kevés rum.

Elkészítés: a tejszínt felvertem keményre, majd egy tálba tettem a felét. Erre ment a magozott meggy, majd a rumos tejben megforgatott babapiskóta, rá egy kis tejszín, arra a gesztenyemassza és a maradék tejszín. A tetejére a csomagoláson leírtak alapján felfőzött csokiöntet került, melyet ki kell hűteni előtte.

Gyorsan elkészíthető, rendkívül finom édesség, nagy sikert aratott a vendégek körében!

Jóétvágyat hozzá!

 

 

 

Sajttal bélelt vagdalthús szalonnakabátban:

Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 2 zsemle, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, só, őrölt bors, őrölt kömény, 1 kis kerek mozarella sajt, reszelt mozarella sajt, 20 dkg bacon szalonna.

Elkészítés: a szokásos módon bekeverjük a vagdalt hús hozzávalóit, a sajtot kisebb darabokra vágjuk. A húsmasszát 12 egyenlő részre osztjuk, mindegyik közepébe egy kis darab sajtot teszünk és a gombócokat bacon szalonnába göngyöljük. A muffinsütő mélyedéseit picit kiolajozzuk és ebbe tesszük a húsgombócokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük és a tetejét sajttal szórjuk meg. Annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a sajt elolvad.

Rendkívül finom ízhatások érvényesülnek benne, köszönhető ez elsősorban a bacon szalonnának.

Jóétvágyat hozzá!

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 10
Heti: 21
Havi: 51
Össz.: 28 795

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Vicc, vicces történetek, karácsonyi és újévi sms,receptek és koktélok! - © 2008 - 2024 - aliasjose.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »